joi, 20 iunie 2013

Ce facilitati trebuie sa iti ofere un hotel de 3 stele?

Stelele unui hotel in Romania sunt calculate in functie de respectarea unor anumite norme aprobate de ministerul turismului, in baza carora cumuleaz aun punctaj si fiecare numar de puncte are stele ce-i corespund.

Astfel hotelurile se clasifica in primul rand in functie de suprafata si de echipamentele incaperilor (dotari sanitare, mobilier, accesorii) si in al doilea rand in funcite de calitatea echipamentelor prezente in camera si de calitatea serviciilor oferite de personalul hotelului.
Hotel trei stele

In mod obligatoriu un hotel de 3 stele trebuie sa asigure iarna o temperatura minima de 18 grade iarna iar vara de 25 de grade.

Peretii si pardoselile trebuiesc sa fie din materiale de calitate si usor lavabile.

Tot ce insemna lenjerie, de la cea de pat pana la prosoape trebuie sa fie de culoare alba, si schimbate zilnic iar in cazul unui sejur prelungit la hotelurile de 3 stele lenjeria se schimba la 3 zile iar prosoapele la 2.

Ordinea si linistea in incinta hotelului este obligatorie precum si paza.

Pe langa acestea un hotel de 3 stele trebuie sa mai ofere si o gama de servicii, platite separat sau incluse in pret, care se alege dintr o lista a ministerului turismului, in cazul celor 3 stele necesare fiind  minim 15 servicii oferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu