joi, 10 ianuarie 2013

Trasee din Busteni

Astazi avem o parte din lista cu trasee din Busteni, pentru pasionatii de miscare in aer liber. Cu precizari referitoare la durata traseului, la periodicitatea acestuia si punct de plecare.

Busteni (900m)– Cascada Urlatoarea – Poiana Tapului (860m): marcajul este cu punct rosu si punct albastru; durata traseului este 1 ora si 45 minute – 2 ore, iar diferenta de nivel este de 120 metri. Traseul este usor si accesibil pe toata perioada anului, fara echipament special; plecarea se face din Busteni, fie prin Poiana Tapului, fie prin padurea de brazi.

Cascada Urlatoarea
Busteni (900m) – Creasta Urlatorilor – Cantonul Jepi (1960m) – Cabana Piatra Arsa (1950m): marcajul este un triunghi albastru; durata traseului este 3 ore si 30 minute – 4 ore si 30 minute, iar diferenta de nivel este de 1060 metri. Traseul este accesibil pe perioada verii si este inchis iarna; este un traseu de dificultate mare, recomandat numai turistilor echipati corespunzator.

Busteni (900m) – Valea jepilor – Cabana Caraiman (2025m) – Cabana Babele (2200m) – Hotel Pestera (1610m): marcajul este o cruce albastra; durata traseului este de 5-6 ore, iar diferenta de nivel este de 1300 metri. Traseul este accesibil pe perioada verii si este inchis iarna; traseul este de dificultate mare, recomandat numai turistilor echipati corespunzator. Traseul porneste din padurea de brazi, urca printre stanci pana spre Cabana Babele si Caraiman, apoi popas la Sfinx, si-apoi in jos spre Hotelul Pestera.


Busteni (900m) – Valea Cerbului – Galma Mare (1413m) – Cabana Omul (2505m): marcajul este o banda galbena; durata traseului este de 6-7 ore, iar diferenta de nivel este de 1605 metri. Traseul este accesibil pe perioada verii, iar iarna este inchis; traseul are o dificultate ridicata si este recomandat turistilor echipati corespunzator. Traseul porneste de pe drumul spre Cabana Gura Diham; de la jumatatea drumului asfaltat urcam catre Poiana Costilei, apoi catre Cabana Omul.

Valea Cerbului Busteni
Busteni (900m) – Valea Cerbului – Cabana Gura Diham (987m) – Cabana Poiana Izvoarelor (1455m) – Pichetul Rosu (1445m) – Muntele Bucsoiul Mare – Cabana Omul (2505m): marcajul este o banda rosie, si un triunghi de culoare rosie de la Pichetul Rosu – Muntele Bucsoiu Mare; durata traseului 7 ore – 7 ore si 30 minute, iar diferenta de nivel este de 1605 metri; traseul Busteni – Pichetul Rosu este accesibil pe toata durata anului; traseul Pichetul Rosu – Cabana Omul este accesibil numai pe perioada verii. Traseul este de o dificultate medie si este recomandat turistilor antrenati si echipati corespunzator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu